In mijn laatste schilderprojecten heb ik mij laten inspireren door reflecties. Bijvoorbeeld reflecties die te zien zijn in auto’s en motoren. De oppervlakten daarvan zijn gekromd, waardoor in de reflectie interessante vervormingen van het beeld optreden. Dit geeft een verrassend effect. Door de grootte van de schilderijen wordt het effect versterkt.

Ook reflecties in aparte gebouwen, zoals de “Blob” in het centrum van Eindhoven geven prachtige effecten. Hier is mijn Blob-serie uit voortgekomen.

In mijn laatste project werk ik nauw samen met mijn schoonzoon Rob Suijker. Met behulp van zijn 3D computer vaardigheden ( www.amberforest.nl) lukt het om reflecties te creëren die in werkelijkheid niet zodanig te zien zijn, bijvoorbeeld de reflecties in een gloeilamp. Daar is de Bulb-serie uit ontstaan.